Изложба Макети на кораби в Бургас

Разпечатай

Умалени копия на 100 000 т. танкер „Хан Аспарух“,  и прочутите плавателни съдове „Титаник“, „Мария Луиза“, и  „Верила“, са само част от изключително интригуващите експонати, включени в изложбата  „Макети на кораби“.  Тя беше открита от зам. кметовете  Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева  в зала „Ал. Г. Коджакафалията“ в Морското казино в присъствието на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

„Бих искал да изкажа специалните си  благодарности и към  отзивчивите бургаски граждани – автори на макети“, заяви в приветственото си слово Красимир Стойчев.

Експозицията  включва 47 макета.  Бургазлии и гостите на града   ще имат възможност   да разгледат  експонатите и да  се запознаят отблизо с историята на морското корабостроене в България в продължение на 1 месец.

Моделите на кораби са изработени в двете морски корабостроителници Варна и Бургас. Те   гостуват с любезното съдействие на РИМ – Варна, Бургаски корабостроителници и к. д. п. Веселин Генов.

„Сигурна съм, че изложба като настоящата ще предизвика силен интерес у жителите на Бургас, защото, няма по подходящи ден и място за нейното представяне“, заяви по време на откриването зам. кмета по образование Йорданка Ананиева.

Според Ананиева домакинството на изложба на такава тематика обогатява и придава още повече значимост и чар във визитка на Бургас като  кандидат за Европейска столица на културата.

Експозицията предизвика интереса както на хора, свързани с морския бизнес, така и на стотици малчугани.

Етикети: