Информация от EVN Bulgaria

Разпечатай

Вследствие на усложнената метеорологична обстановка ситуацията с електрозахранването към 10.00 часа на 8.02.2010 г. е следната:
Без електричество са 149 селища на цялата територия на захранване oт EVN Bulgaria в Югоизточна България. Екипите на дружеството по места и сътрудниците от диспечерските центрове вземат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването. В много райони има скъсани електропроводи в резултат както на лепкав сняг, така и на паднали клони или дървета по тях. Допълнително обстановката е усложнена от силния вятър и снегонавявания по места.
Затруднения по места създава и труднодостъпният район, в следствие на което придвижването на аварийните екипи е силно затруднено.
Общо 54 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 42 електропровода.
Най-усложнена е обстановката в области Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. В Област Пловдив има 17 селища със смущения в снабдяването с електричество, а в Смолян са 19. По-голям брой отделни населени места без ток има в Кърджалийска област – към момента са 45. В Област Хасково има 27 селища с нарушено захранване, а в Стара Загора – 29. В останалите области положението е нормализирано. Аварийните екипи на EVN Bulgaria вземат всички необходими мерки за отстраняване на повреди и възможно най-бързо да нормализират електрозахранването. Екипите на дружеството са подготвени за работа при зимни условия. Налице е специализирана техника и материали – напр. щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под напрежение.
Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието. До момента в телефонния център на дружеството са постъпили около 3000 клиентски обаждания.
ЕVN Bulgaria Телефонен Център
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777

Етикети: