Кабаиванов: Костов е патерица на БСП

Разпечатай

Жалка кампания от дребни политически хора, които тръгнаха срещу една от най-безспорните личности на прехода, просто свали маските и може би за добро показа кой кой е – че Костов е бил патерица на БСП през всичките тези години и няколко от нашите депутати, вероятно примамени от бъдещи места в неговата листа да му служат.

Тази крайна оценка заяви пред бТВ лидерът на СДС Емил Кабаиванов, предизвикан от отказа на Петър Стоянов да бъде номиниран за конституционен съдия. Трите дни, които Стоянов си взе за размисъл дали да бъде кандидатът, който „ГЕРБ ще подкрепи”, приключиха с писмо, в което той благодари за доверието, но обяснява, че му е невъзможно да приеме заради ангажиментите си към различни международни институции.

Стоянов, който е в чужбина, не отговаря на мобилния си телефон. В понеделник сините свикват Национален съвет, за да обсъдят по-нататъшните си действия, след като стана ясно, че част от депутатите от СДС отказват да застанат зад решението на партийното ръководство.

Скандалът, който предизвика изборът на Венета Марковска за конституционен съдия от квотата на парламента, вместо да се потушава с личното й решение да се пенсионира, продължава да се разклонява.