Кабинетът подава оставка

Разпечатай

Днес вместо да правим структурни промени, ще проведем заседание на Министерски съвет и на обед ще депозирам оставка на правителството. Съветвам ви да направите това и вие. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко Борисов, предаде КРОСС.

 

Дойдох да ви кажа, че държавата има нужда от нов кредит на доверие. Хората да определят как ще се управлява оттук нататък. Направихме достатъчно за 4 години, добави премиерът.

Дойдохме на власт по волята на народа, по демократичен път, извървявайки всички признати от Конституцията форми за демократично управление .Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. От днес нататък практически няма какво повече да направим, за да им помогнем. Не искам да носим пасивите на хидроинженерите от ДПС, нито искам да виждам кръв по улиците, нито искам да виждам полицаите по улиците, които ги виждам като братя, да се бият

Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел, нито имаме изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората, посочи той.

Борисов каза още, че ГЕРБ няма да  участват в програмен кабинет. Няма да гласувам със Станишев и Доган. Няма да участваме и в служебно правителство. Да си направят правителство до изборите, каза още Бойко Борисов.