Кметът Петър Златанов получи висока награда, връчват отличието при откриването на новата читалищна сграда

Разпечатай

На своя извънреден конгрес Съюза на народните читалищата в България награди кметовете на София, Плевен, Бургас, Поморие и Елхово. С грамота и почетната значка на Съюза са удостоени  кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на Поморие Петър Златанов, кмета на Елхово Петър Киров, кмета на Плевен Найден Зеленогорски, кмета на Бургас Димитър Николов, Данаил Кирилов – областния управител на София – град, инж. Петър Петров, областен управител на Област Перник, Даниела Петрова – председателя на парламентарната комисия по култура, Огнян Стоичков – председателя на образователната комисия, както и бившия министър на културата Стефан Данаилов. С почетен знак и грамота на Съюза се награждава и областния управител на Кърджали Иванка Таушанова.

Високото отличие се дава за приносът им за развитието на читалищното дело в страната и във всяка една от петте български общини. Обявяването на наградите стана в присъствието на всички участници в конгреса и министър председателя на Р.България Бойко Борисов, от досегашния председател на Съюза проф.д-р Стоян Денчев, избран по-късно за почетен председател на Съюза.

Пред наш представител, проф. Стоян Денчев съобщи, че връчването на отличието на инж. Петър Златанов ще стане на специална церемония при откриването на новата сграда на читалището в Поморие, което е едно от малкото изградени по време на прехода.