Колко продължава идеалният секс?

Разпечатай

Оказва се, митологичните дълги любовни нощи, за които мечтаят жените (а мъжете се опитват да им ги осигурят) и за които пише в любовните романи, нямат нищо общо с реалността. Най-добрият секс продължава от 7 до 13 минути. Поне така твърдят американски учени.

Според тях „дори само 3 минути са достатъчни за получаването на „адекватно“ удовлетворение“.

Учените са провели анкета сред няколко хиляди души, за да определят колко е според тях идеалната продължителност на сексуалния акт. Резултатите, публикувани в Journal of Sexual Medicine, сочат като най-често отговор 7 до 13 минути.

Сексът, който продължава от 3 до 7 минути, бил определен като „адекватен“, този под 3 минути като „твърде бърз“, а актът над 13 минути – за „твърде дълъг“.

С това изследване американските учени развенчават мита, че добрият секс задължително трябва да е и дълъг: „Във фантазиите моделът за мъжката сексуалност са големи пениси, твърди като камък ерекция и сексуална активност, която продължава през цялата нощ“, обобщава д-р Ерик Корти.

„Ние виждаме това в киното, четем го в книгите. Ето защо много мъже и жени вярват в тази фантазия. В нашето изследване обаче ние получихме резултатите на реалния, а не на въображаемия модел на сексуалността“, допълва той.

Според учените, познаването на този реален модел ще е от полза за лечението на хора със сексуални затруднения, а в по-широкия смисъл той ще допринесе за намаляване на случаите, в които възникват сексуални дисфункции.actualno.com

Етикети: ,