Костов: Борисов скоро ще разбере, че оставка е единственият избор

Разпечатай

Социална криза, която прераства в политическа. Така Иван Костов коментира създалата се ситуация на недоволство в страната, сравнена със събитията от 1997 г.

Докато се стачкуваше срещу високите цени на ЕРП-тата, кризата в страната беше социална. Стана политическа в момента, в който започнаха скандирания правителството на ГЕРБ да си подаде оставка, каза Иван Костов, лидерът на ДСБ, в „Лице в лице” по bTV.

Мерките са тези, които трябва да се справят със ситуацията, а не оставки, визирайки тази на Дянков, обясни Костов. Обаче понеже Борисов не е сигурен в силите си, той си остави вратичка, заявявайки, че може да си подаде оставката, и това ще е най-лесният избор, коментира синият лидер.

Нашето решение е партиите да спрат да използват народното недоволство, обаче Борисов да си подаде оставката. Той скоро ще разбере, че това е единственото, което може да направи.  Парламентарните групи ще свършат всичко от там нататък, предвижда Костов.

Не може да се отнеме лиценз на ЧЕЗ. България е законова държава, съдът ще реши това, изтъкна той.

Дянков си отиде, Бойко е на ред, си мислят протестиращите, тълкува нагласите им лидерът на ДСБ. За Костов е абсолютно невъзможно коалирането с ГЕРБ, Бойко Борисов го е направило невъзможно, завърши той./frognews.bg/

Етикети: