Костов: Възможно е обединение на всички реформаторски партии в дясно

Разпечатай

В предаването „Неделя 150″ лидерът на ДСБ Иван Костов определи референдумът като едно от най – важните събития на 2013 година.

Докато съм член на Инициативния комитет, съм много силно ангажиран към темата за референдума, каза Костов. Той обясни, че реално събраните подписи от БСП не са 770 хиляди, а 550 хиляди. Според лидера на ДСБ те са били събрани след като Сергей Станишев, Румен Овчаров и Петър Димитров казаха, че АЕЦ „Белене“ е толкова печеливш проект, че може за 60 години да произведе 200 млрд. евро печалба.

Те убедиха 550 хиляди души, че може да произведе такава печалба. Това означава, че АЕЦ „Белене“ трябва да работи 60 години без спиране, без ремонти и да продава тока на 37 стотинки, при положение, че в момента АЕЦ „Козлодуй“ продава на 5,4 стотинки. Това твърдение е абсурдно, заключи Костов.

По темата за Изборния кодекс, лидерът на ДСБ каза, че „Синята коалиция“ настоява той да бъде върнат за разглеждане и в него да се отразят всички консенсусни поправки, и тези, които правителството прие с оглед на това да има честни и почтени избори.

Ние не сме срещу ГЕРБ, защото в ГЕРБ има много хора, които са „за“ да се отстранят промените в Изборния кодекс. Би трябвало външният министър Николай Младенов, който обеща на наблюдателите от ОССЕ да отрази промените, да го изпълни, каза Костов.

В предаването „Неделя 150″ лидерът на ДСБ коментира, че в „Синята коалиция“ вървят разговори за обединение, предаде бнр.

Възможно е да се стигне до сериозно обединение на всички реформаторски настроени партии в дясно, заяви Костов./КРОСС/

Етикети: