Кражби за над 4 млн. квтч. електроенергия на обща стойност над 600 хил. лева

Разпечатай

EVN_logo_200Екипи на EVN Bulgaria разкриха кражби на 4,139 млн. квтч. електроенергия през 2009 г. Общият размер на допълнително начислената енергия вследствие на извършените проверки и констатираните нарушения е на стойност над 600 000 лв.
През 2009 г. експертни групи на EVN Bulgaria извършиха серия от инспекции за коректно използване на електроенергията на цялата територия на захранване от дружеството в Югоизточна България. Проверките обхванаха общо 20 580 обекта на битови и на стопански клиенти. Специалисти от дружеството провериха трафопостове, електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване към разпределителната мрежа на EVN Bulgaria. Резултатите от извършените проверки показват, че в 619 случая са налице отклонения или
нарушения на Закона за енергетиката и утвърдените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия. И през 2010 г. EVN Bulgaria ще предприеме серия от постоянни проверки на цялата територия на дружеството в Югоизточна България. Кампанията е част от мерките на дружеството за по- ефективен енергиен контрол и осигуряване на по-високо качество на измерването на електрическата енергия.
Проверките се извършват от специално обучени сътрудници на дружеството.
Всеки КЕЦ е оборудван с апаратура – еталонни електромери, с които на място се проверяват клиентските съоръжения, без да се налага прекъсване на електрозахранването. Бяха използвани и специални уреди за проверка изправността на средствата за търговско измерване.
Като част от кампанията за борба с некоректните действия клиентите могат да подават сигнали при гарантирана анонимност на номер: 0700 1 7777. Обаждането към него е на цената на един градски разговор.
EVN Bulgaria разчита на подкрепата на своите клиенти, за да може да защити интересите на всички коректни потребители на електроенергия!

Етикети: