Край на наводненията в Поморие до 2 години /видео/

Разпечатай

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на община Поморие Иван Алексиев подписаха в заседателната зала на Община Поморие договор за безвъзмездна финансова помощ по проект: „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”. Продължителността му ще бъде до средата на 2015 г., като строителните дейности ще завършат до декември 2014 г. „Условието един проект да е успешен, е той да е устойчив. 93 млн. лева от общата сума са пари от Европейските фондове.

„Спомняте си преди 20 дни Поморие беше залят от много силен дъжд, канализацията не успя да поеме цялото количество вода и се оказа, че имаме крещяща нужда от този проект. С този проект ние ще решим изцяло проблема на град Поморие, тъй като освен ВиК мрежата ще бъде изградена и дъждовна канализация“, заяви кметът Иван Алексиев.
Още от сега искам да се извиня на житилите на град Поморие за неудобствата, които ще им създадем, но моля за тяхната съпричастност за този голям проект. Това е един изключителен проект в цялата история на Поморие, но не мога да не бърда горд с това, което сме постигнали., добави Алексиев.
Там където бъде разкопано, ще бъде възстановено, за да може да не се отрази на туристическия сезон, стана ясно от пресконференцията.

По време на строителството ще се осигурят много работни места. Надявам се добрата работа между местната и централната власт да продължи да е така стабилна и тя да работи в полза на гражданите“, заяви министър Караджова.

След подписването на договора кметът  Иван Алексиев подари на министър  Нона Караджова напластена със сол амфора и плакет.

Пълен видеозапис може да гледате тук: