Кръвната група определя сексуалния ни живот

Разпечатай

Съвместно проучване, насочено към определяне на взаимовръзката между кръвната група и сексуалния темперамент, проведоха хематолози (учените, занимаващи се с изучаването на кръвта) и психолози от Университета Джон Хопкинс (Johns Hopkins University) в САЩ.

Някога официалното становище на повечето специалисти е било, че първоначално кръвната група при всички първобитни хора е била еднаква. След това, в зависимост от тяхното преселение и миграция, те са се срещали с все по-голямо количество антитела, боледували са от различни инфекциозни и соматични заболявания, които са оказали влияние върху генетичния код, а следователно и върху кръвните групи.

С времето свойствата на кръвта са получили различия и постепенно са започнали да се появяват нови групи. Условно учените правят следната класификация:
• първа кръвна група (0) – ловци,
• втора (А) – земеделци,
• трета (В) – чергари,
• четвърта (АВ) – хора, живеещи на едно място.
Последната е най-младата, тя се е появила след като хората са започнали да живеят в големи общности.

Тази концепция може днес  на мнозина се струва нелепа или поне недостатъчно обоснована. Под съмнение я поставят и американските учени, започнали да изучават кръвните групи през призмата на половите навици и сексуалните особености. С помощта на психолози те стигат до следните изводи:

• Първа кръвна група са хората, на които са необходими постоянни движения, търсения, борба, победа, хазарт, т.е. те действително могат да бъдат оприличени на ловци.

• Втората кръвна група са хората, старателно и трудолюбиво изпълняващи своя любовен дълг, но с по-слаб темперамент, чиято основна цел е кариерата.

• Третата група са чувствителните, творчески, мечтателни натури. Те могат да изглеждат студени и непристъпни, но всъщност са страстни и нежни, склонни към душевни преживявания и чувствени страдания.

• Четвъртата група са хората, които дават воля на чувствата си, забравяйки всичко останало. Те не обичат самотата, защото тогава се терзаят от съмнения и натрапчиви мисли. Често са неуверени и “плуват по течението”.

Американските учени твърдят, че тяхната концепция е просто още една теория, чиято основна цел е да потърси взаимна зависимост между кръвната група и сексуалния темперамент на всеки човек. “Днес хората все повече се опитват да систематизират всичко, което знаят и така да потърсят нови отговори. Защо един от тях да не бъде именно такъв”, завършват те в своята публикация в American Journal of Public Health.  actualno.com

Етикети: