КСТ Поморие ще се представи с 18 танцови двойки в Бургас

Разпечатай

Клуб по спортни танци „Поморие” ще се представи с 18 танцови двойки в  Международния турнир по спортни танци за „Купа Бургас“.

Повече от 350 двойки от 20 държави, сред тях 27 от Бургас, ще ни срещнат този уикенд със спорта, който стои най-близо до изкуството – спортните танци. Това беше обявено днес на пресконференция по повод  предстоящото откриване на XXVII-то издание на Международния турнир по спортни танци – Купа Бургас 2012. Събитието ще се състои на 1 и 2 септември в спортна зала „Младост“. Организатори са Българска Федерация по Спортни Танци,  Клуб по Спортни Танци „Бургас 1975” и Община Бургас.

За престижното първо място ще се борят едни от най-добрите двойки от световния танцов елит.  За турнира в Бургас ще пристигнат танцьори от Англия,  Дания, Франция, Германия, Гърция, Грузия, Израел, Италия, Испания, Люксембург, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия,  Турция, Унгария, Холандия, Хърватия и България.

Състезанието е кръг от веригата Международни турнири на Световната Федерация по Спортни Танци – WDSF INTERNATIONAL OPEN COMPETITION – открит международен турнир от най-висок ранг.

Представянето на двойките ще бъде внимателно следено от авторитетни съдии от 11 държави. Председател на международното жури ще бъде Марко Сиетас /Испания/ – спортен директор на Световната федерация по спортни танци.

В рамките на Открития турнир ще се проведат и международни състезания за деца, юноши младша и старша възраст и младежи. За втора поредна година ще се потопим в емоцията и на Международен турнир за сеньори /състезатели над 35г./ и в двете дисциплини – Латиноамерикански и Стандартни танци.

Преди състезанието в Бургас Клуб по спортни танци „Поморие”, с ръководител Никола Абрашев  ще се представи пред поморийска публика  на централния площад в града на 30 август от 20.30 ч.

От 18,30 ч. същия ден организаторите от община Поморие са включили в спортната програма демонстрации на бойни спортове.