Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнес

Разпечатай

Какви възможности предлага Единния пазар на ЕС пред българските предприемачи? – отговор на този и много други въпроси, които поставят представителите на бизнеса у нас, ще даде Международният форум, посветен на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и десетгодишния юбилей на Европейския ден на предприемача.

Събитието, организирано от Европейската комисия, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ще се проведе на 15 и 16 октомври 2012 г. в София. На него ще бъдат представени основните постижения на Единния пазар, възможностите, които той предлага на българските предприемачи, и ще се обсъдят идеи и предложения за неговото бъдещо развитие.

Форумът ще бъде открит на 15 октомври 2012 г. от 9.30 часа в зала 8 на Националния дворец на културата. В откриването ще участват ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България г-жа Зинаида Златанова, министърът по управление на средствата от Европейския съюз г-н Томислав Дончев и ректорът на Софийски университет проф. Иван Илчев.

Очаква се във форума да участват още представители на Европейската комисия, държавните институции, бизнес асоциации и камари, неправителствени организации, академичната общност и други организации, които имат отношение към развитието на предприемачеството в условията на Единния пазар.

По случай Европейският ден на предприемача, който ще премине под надслов: „Наука и предприемачество в условията на Единния пазар”, ще бъдат представени Европейските награди за насърчаване на предприемачеството.

Ще бъдат разгледани и дискутирани актуални теми, посветени на Единия пазар, свързани с признаването на професионални квалификации, командироването на работници, възможностите за решаване на потребителски спорове, популяризирането на европейските информационни мрежи и на механизмите за защита на правата на гражданите, гарантирани от европейското законодателство. Ще се проведат семинари и дискусии по теми, свързани с предприемаческата среда и трансфера на технологии, управление на иновациите в малките и средните предприятия, предизвикателства пред обучението по предприемачество и модел на студентско предприемачество, предприемачество в областта на културата, иновативни инструменти за е-обучение за малките предприятия.

Събитието е част от инициативите, организирани в цяла Европа за честване на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и ще се проведе под мотото „Заедно за нов растеж“.

Етикети: ,