Мигове от фотографските дневници на Иван Евтимов /видео/

Разпечатай

Фотографът Иван Евтимов представи своята Трета изложба „Мигове от фотографските ми дневници” във фоайето на НЧ „Просвета 1888” и Кинотеатър Поморие, организирана от Община Поморие.
Ценителите на фотографското изкуство могат да видят близо сто запечатани моменти от красотата на Поморие, морето и част от неговото ежедневие до 15 февруари 2013г.
„Когато започнах да работя навлизаше цветната фотография и аз много се учудвах на стари колеги, които не искаха да поглеждат към нея, защото тогава тя беше нововъведение. По същия начин аз приех цифровата фотография, но трябваше да мине някакъв период, за да разбера, че сега без нея е просто невъзможно. Ако приемем, че светлината е пъпната връв на фотографията, цифровизацията е нейното допълнение и нейното доразвиване“, казва в интервюто за RadioMilena.com Иван Евтимов.

Изложбата бе открита от Нели Тодорова, мл. експерт по култура в Община Поморие и в присъствието на зам. кметовете Диана Апостолова и Кунчо Гайдов, председателя на читалище „Просвета-1888″ Милчо Талев, фотографи, художници, представители на бизнеса и почитатели на фотографското изкуство.

Интервю с Иван Евтимов и откъс от откриването на фото-изложбата може да гледате тук: