Набират средства за лечението на звездата от “Нефтохимик” Велиян Парушев

Разпечатай

Втора банкова сметка за набиране на средства за лечението на звездата от “Нефтохимик” Велиян Парушев бе открита преди дни в “Инвестбанк” АД, съобщиха близки на футболната легенда.

 

Сметката е с :       IBAN BG43IORT73785000463900

BIC : IORTBGSF, БAE IORT7378

ВЕЛИЯН ПАРУШЕВ МИТЕВ

 

Роднините на Велиян Парушев припомниха, че бившия капитан на “Шейховете” е с диагноза рак на белите дробове. През тази седмица легендарният бургаски капитан се върна в крайморския град след престой в софийско болнично заведение. Отслабналият с 18 кг. Велиян Парушев е превозен със служебна кола на “Черноморец”, като му предстоят серия от сериозни процедури.

За набирането на средства за лечението му близките на 44-годишния Велиян Парушев са открили дарителска сметка в Българска Народна Банка с :

 

IBAN BG43IORT73785000463900    

ВЕЛИЯН ПАРУШЕВ МИТЕВ

 

Дарителска акция сред футболистите и феновете ще организира изпълнителния директор на клуб “Нефтохимик” – Благомир Митрев, който е съотборник и приятел на Парушев. Своята помощ в намирането на най-добрия вариант за лечение е предложил и Димитър Димитров-Херо.

Велиян Парушев е шампион на България през 1992 година с отбора на ЦСКА, вицешампион през 1997-а с “Нефтохимик” и финалист за Купата на страната три години по-късно. Парушев е любимец на червения Сектор “Г” заради решителния гол, с който ЦСКА отстранява “Парма” в турнира за Купата на УЕФА. Едва на 23 години Велиян записва името си срещу един от най-значимите европейски мачове в новата история на 31-кратния шампион на България.

В “А” група за “Нефтохимик” Велиян Парушев е изиграл 139 мача и вкарал 31 гола. За Купата на УЕФА има 10 мача и 2 гола – 4 мача с 1 гол за “Армейците” и 6 мача с 1 гол за “Шейховете”. В 5 двубоя е защитавал националната чест с представителната селекция на България.

 

Семейството на Велиян Парушев благодари на всички, които ще се отзоват на зова за помощ на една от футболните легенди на Бургас