Наградени състезатели на ОДМВР Бургас

Разпечатай

С множество награди – и в индивидуалните, и в отборните надпревари, се завърна представителния отбор на ОДМВР – Бургас по полицейска лична защита и карате, преборил сили и умения с още 21 отбори от полицейските дирекции в страната. На провелото в Долна баня състезание участваха петима представители на бургаската полицейска дирекция – Румен Коларов, Георги Райков, Георги Михов, Атанас Киров и Борис Георгиев / първите трима в сектор “Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Бургас, четвъртия в Първо Районно управление “Полиция” – Бургас и последния в Районно управление “Полиция” –  Поморие/.

Дисциплините, в които премерилите сили състезатели са : полицейска лична защита / завоювали ІІ място/ и кумите / ІV място/. Отборно за постигнати високи резултати и активна дейност през годината бургазлии се окичиха с третото място, изпреварени от отборите на ОДМВР – Пловдив и Академия на МВР.

За състезанието служителите от ОДМВР – Бургас се подготвят ежедневно, като освен натоварващите тренировки, се подлагат на специален хранителен режим. Голям дял за победата оказва и напрегнатото полицейско ежедневие, което се явява активен стимулатора за работа на “терен”. До момента бургаския отбор по полицейска лична защита и карате е отличаван неколкократно през години, което за пореден път доказва отличната школа на треньорите – Георги Райков, Калин Соколов и Румен Коларов, които са главни инструктори по полицейска лична защита в ОДМВР – Бургас.