Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас от началото на годината

Разпечатай

Над 800 чужденци преминаха през МБАЛ Бургас за първото деветмесечие на годината, сочи медицинската статистика.

Сред потърсилите помощ чуждестранни граждани най-много са руснаците. Освен почиващите в курортите в Бургаска област, тук има постоянно живеещи руски граждани, които предпочитат услугите на МБАЛ Бургас, когато им се наложи. Те посещават болницата и по няколко пъти.

Най-честите диагнози на туристите през летния сезон са били свързани с травми, получени при ползване на водни атракции – банани, джетове, рикши, велосипеди. На второ място са оплаквания от различни летни вируси. Това лято на паркинга на болницата няколко часа престоял цял автобус с полски летовници, които получили хранително натравяне. Туроператорската фирма ги докарала за спешно лечение, за да се закрепят за няколко часа и да успеят да се приберат у дома.

Бременни чужденки също търсят помощта на гинеколозите в Бургаската болница, през лятото има и две регистрирани раждания.

Лечението на чужденците се поема от техните здравни каси или застрахователни компании. МБАЛ Бургас е включена в каталозите на всички големи застрахователи, а чуждестранните посолства я препоръчват на своите туроператорски фирми като надеждна болница. През пролетта представител на МБАЛ Бургас участва и в Световната конференция на застрахователите от туристическата индустрия. Това бе единствената болница от цялата страна, получила покана за престижния форум.

Етикети: