На Антоновден отслужват литургия и благодарствен молебен с петохлебие в манастир „Св. Георги“

Разпечатай

На 15.01.2013 година с писмо № 91-326-1 Община Поморие информира Н.Високопреподобие Иеротей – Игумен на манастира за съставения на 9 януари 2013 година Протокол №1, от проведената в общината среща с духовните отци на града ни, съобщават от пресслужбата на манастир „Св.Георги вмчк Победоносец”.

Срещата бе организирана  по инициатива на зам.кмета по образование, култура, туризъм и хуманитарни дейности  г-жа Диана Апостолова. На нея присъствуваха игумена на манастира архимандрит Иеротей, свещеноиконом Петър от църквата „Преображение Господне”, свещеноиконом Иван от централната църква „Рождество на Пресвета Богородица, Желязко Страволемов-директор на дирекция към общината и Черньо Чернев-съветник по Протокола.

Разгледа ни бяха редица предложения, свързани с културните и религиозни празници през новата 2013 година в община Поморие и набелязани съвместни мероприятия. Такива срещи ще се провеждат на всеки два месеца.

Планирано е организирането на първото съвместно мероприятия, утре 17 януари – Антоновден в манастир „Св.Георги вмчк Победоносец” от 10.00 часа в присъствието на представители на ръководството на общината. Ще бъде отслужена съвместна литургия на тримата свети отци с благодарствен молебен с петохлебие за здраве и успехи на жителите на община Поморие.

Така с първата работна среща и утрешната инициатива се постави началото на обединяване усилията на общината  и църквата към съхраняване на християнските ценности с участието на миряните в неделни училища и акцентиране на съвместна социална политика.