Недоволни опънаха палатки пред парламента

Разпечатай

Недоволни граждани опънаха две палатки в градинката до Народното събрание в София,съобщи Агенция Кросс.„Това не е протест, това е процес“ и „Бунтът за нова България“ – са част от издигнатите лозунги.

Нашето присъствие тука е натиск върху парламента до последния си работен ден – 12 март, да приеме следните 3 решения, обяви Ганчев:

- да свика референдум за ВНС

- промяна в Изборния кодекс, която да даде възможност на гражданите да участват пряко в изборите със свои представители

- мораториум на изпълнителните дела на банки и монополи по бързите производства срещу граждани. Мораториумът да действа до „решение на проблема“ от следващото 42-ро НС.

Чавдар Янев, който преди време протестираше пред ВКС, с неговата палатка също е тук, но отбеляза, че това не е в личен аспект, а подкрепя протестиращите. Сред присъстващите са още Янаки Ганчев, както и младо семейство, които протестират, защото са получили сметка за ток от 200 лева, а живеят само в една стая. Съпрузите са заедно с детето си, което е наметнато с флага и ще останат тук, докато се налага.   Протестиращите са категорични, че редуват, но постоянно ще има хора. Ще стоят, докато НС не промени закона за изборите и ако трябва ще останат до 12 май.

Етикети: