“Несебър” можеше да победи с много по-голяма разлика “Арда”,но се смили до 4:0

Разпечатай

Борислав Иванов също се оказа милостив, отбелязвайки само хеттрик

Гостите удържаха нулевото равенство до 29 мин. когато след извеждащ пас на Божков топката достигна до Иванов, който елиминира още два защитници и с неспасяем шут прати топката в мрежата,откривайки голеадата за “Несебър”.

В 33 мин. при аналогична ситуация след пас на Радев централният защитник на домакините Димитър Попов увеличи на 2:0.

Кърджалийци икономисаха едно попадение в 38 мин.когато след изпълнение на наказателен удар от Михайлов топката попадна в напречната греда. В 54 мин. Иванов увеличи на 3:0. Пак той оформи крайния резултат на 4:0 след изпълнение на дузпа за спъване Кръстев в наказателното поле,а извършителят на нарушението Ахмед Ахмед  получи единственият жълт картон в мача.

И след този резултат домакините продължаваха да създават голови положения.Те възникнаха най-вече след центрирания в дясната зона на атаката. Там влезлите като резерви Кръстев и Куминков господстваха напълно и разминаваха на скорост противниковите защитници като колчета при скислалом.Именно след центрирания от тази зона бяха създадени поне половин дузина чисти голови положения,които по чудо,а може би и по милост,не бяха реализирани.

Победата на “Несебър” е безапелационна. Но от показаното на терена “Арда” в никакъв случай не боже да бъде мерило за реалното състояние на несебърския отбор.В този мач, който приличаше по-скоро на контрола,ст.треньорът Банов можеше да смени вратаря с полеви играч, той като от първата до последната минута футболистите на “Арда” не отправиха нито един удар в очертанията на вратата.

                                                                                                Максим МОМЧИЛОВ

       

Етикети: ,