Обмислят 4 метрова статуя на „Св. Георги“ в Поморие, Алексиев предлага на „Радио Милена“ анкета за Синята зона /видео/

Разпечатай

Квартал „Св. Георги“ в Поморие ще придобие нов облик, обеща местната управа в лицето на кмета на общината Иван Алексиев на общественото обсъждане по проектобюджета за 2013 г., което се проведе в пенсионерския клуб. Броят на присъстващите бе значително по-голям, за разлика на дошлите в залата на общината час и половина по-рано.
4 метрова статуя на „Св. Георги Победоносец“ ще бъде изработена и поставена в градинката пред манастира, съобщи кметът Иван Алексиев и показа идеен проект на патрона на град Поморие. До Гергьовден ще бъде изготвен проектът и изработен макетът, който ще бъде подложен на обществено обсъждане и след неговото одобрение, той ще бъде издигнат през 2014 година.
Кметът съобщи още, че с благословията на Сливенския Митрополит Н.В.Пр. Йоаникий, манастир „Св. Георги“ предоставя на поморийци големия двор за изграждане на градски парк. Условието е общината да изготви проекта, да бъде представен пред Епархийския съвет и след като той бъде одобрен, паркът ще бъде изграден. Идеята е градинката около читалище „Светлина“ да бъде свързана с този парк, да бъде построена лятна сцена и шадраван.
Ненадейно Иван Алексиев предложи на Константин Златаров, собственик на електронното издание RadioMilena.com, да бъде направена анкета „За“ или „Против“ „Синята зона“. Същевременно същата анкета ще бъде направена и в общинския сайт.
Дискусията за проектобюджета продължи два часа.

Съкратен видеозапис от най-съществената част може да видите тук!