Опасни рецидивисти обрали семейството в Бата

Разпечатай

Бургаският окръжен съд остави в ареста четиримата фалшиви полицаи, които на 10 януари обраха семейство в поморийското село Бата. Ивелин Петров, Георги Маладовски, Мартин Христов и Райчо Добрев са с повдигнато обвинение за въоръжен грабеж. И четиримата са с многобройни присъди, съобщава Grmofona.com. Първенец в това отношение е Райчо Добрев, който е осъждан 11 пъти. Ивелин Петров е с четири присъди, като последната е от 20 години затвор за грабеж с убийство. Георги Маладовски също е с присъда за грабеж. Единствено Мартин Христов досега не е получавал ефективна присъда. Той обаче два пъти е осъждан като непълнолетен.
Адвокатите на Ивелин и Георги поискаха клиентите им да останат под домашен арест заради тежкото им здравословно състояние. Ивелин Петров е с прекъснато наказание, защото на 19 януари има насрочена дата за операция. Младият мъж има заболяване на костите и трябва да претърпи хирургическа интервенция на челюстта. Въпреки влошеното си здраве обаче, Ивелин е организирал престъпната група, която обра семейството в Бата. Той е сочен за организатор на грабежа. Съдът реши, че и четиримата са действали в условията на опасен рецидив, затова реши да ги остави за постоянно в ареста.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок. Адвокатите на четиримата заявиха, че ще протестират пред по- висша инстанция. Дали остават в ареста, или мярката им ще бъде променена на по- лека ще стане ясно на 24 януари. Според прокуратурата вече има достатъчно събрани доказателства срещу четиримата мъже.