Открит национален турнир по спортни танци за Купа Блясък – Поморие

Разпечатай

На 27.10.2012г. в спортната зала на Гранд хотел Поморие ще се проведе XV-ят Открит национален турнир по спортни танци за Купа Блясък – Поморие, съобщиха от отбора домакин. Турнирът се организира от Община Поморие, Българска федерация по спортни танци, Клуб по спортни танци „Блясък“ – Поморие , със специалното съдействие на Гранд хотел Поморие . Традиционното за града състезание е част от спортният календар на Община Поморие и БФСТ и се провежда под патронажа на Кмета на Община Поморие Г- н Иван Алексиев.
В надпреварата ще вземат участие танцови двойки от цялата страна, които ще се състезават в 20 състезателни класа и ще бъдат оценявани от 13 съдии. Финалистите на турнира ще бъдат наградени с купи, медали, грамоти и предметни награди.
Танцовият маратон ще започне в 12.00 часа с надпревара при състезателните двойки от класове 13E, 11D, 13D, 15D, 15С, 18D+D , некартотекирани двойки и момичета соло .
Официалното откриване и втората част на турнира ще започне в 17.00 часа. Ще се състезават двойките в класове 9E, 11E, 13C, 18C+C, 18B+BLa, 18B+BSt, 18A+ALa . Атракцията на вечерта ще е надпреварата при майсторските двойки от класове B A M – латиноамерикански танци.
Организаторите на спортното мероприятие канят всички жители и гости на град Поморие да се насладят на магията на танца.