Отново на почетната стълбичка КСТ”Поморие” в Сърбия

Разпечатай

На провелия се традиционен международен турнир по спортни танци в столицата на Сърбия, състезателите на клуб по спортни танци „Поморие” постигнаха феноменални резултати. На 29-ти и 30-ти  септември за петнайста  поредна година танцови двойки от цял свят се събират в Белград за да покажат своите танцови умения. Спортни тандема от над 30 държави излизат на танцовият подиум в една от най-прекрасните и впечатляващи битки. Елитно жури от над двайсет държави следи за перфектното изпълнение на фигурите.

Рано сутринта в съботния  ден започна надпреварата при най-малките деца до 11 години стандартни танци. Шампионите на България, Никола Илиев и Ивон Дерменджиева, застанаха стабилно на подиума, защитавайки както името на родината, така и това на община Поморие. Малко след  това дойде и радостта от първият спечелен от тях сребърен медал. На вторият ден още по-амбицирани грабнаха златните медали при шестте танца. За да бъде пълна колекцията от медали, Никола и Ивон, извоюваха и бронз при още по-голямата конкуренция на осем танца.

С огромен успех се овенчаха и Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова, които в конкуренция от над 24 танцови двойки от цял свят спечелиха златните медали при юношите в стандартните танци. Малко по-късно, Мони и Мари се класираха на финала и при по-силната открита танцова програма, където направиха прекрасно впечатление на съдиите с плавното и голямо движение на танцовият паркет.

След толкова много емоции и прекрасни преживявания децата се заредиха с нови сили за предстоящият международен турнир в град Ямбол.