Отново успех за КСТ”Поморие” на международната сцена

Разпечатай

След двудневен танцов маратон, късно снощи от Ямбол се завърнаха младите надежди на Поморие. Над 150 танцови двойки от 23 държави взеха участие във вече традиционен за града международен турнир по спортни танци. Квалитетно жури от Италия, Русия, Румъния, Сърбия, Унгария, Македония, Израел, Черна гора, Украйна, Словакия и България внимателно следеше за изпълнението на състезателите.

Още с първата си поява на дансинга шампионите на България, Никола Илиев и Ивон Дерменджиева направиха прекрасно впечатление на съдиите. С плавни движения и мекота децата изпълниха своите танци от състезателната програма. Сребърните медали бяха заслужен финал от работата на двойката от КСТ”Поморие”. Станислав Стойчев и Елена Севастиянова грабнаха бронза в латиноамериканските и среброто при стандартните танци. При по-големите танцови дуети Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова намериха място на финалите и в двете танцови дисциплини. Малко не достигна на Добри Петров и Лора Трендафилова да секласират на финал при юношите старша възраст латиноамерикаснки танци.

Паралелно с конкурса децата имаха възможността да се докоснат до опита и майсторството на едни от най-добрите световни треньори. Семинар със Светлана Тверианович, десеткратен шампион на Русия по латиноамерикански танци и Даниеле Ди Дженаро, треньор в един от най-големите клубове в света Тийм Диабло, допринесоха за усъсвършенстването на двойките от клуб „Поморие”.