Отпускат се допълнителни средства и за обхода на Ахелой

Разпечатай

„В допълнителните бюджетни кредити на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за тази година влизат и средства за отчуждителните процедури засягащи пътния участък „Царево – Ахтопол”. Предвидени са част от средствата и за обхода на град Ахелой, които ще могат да бъдат оползотворени до края на годината”, съобщи председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков.

До няколко месеца трябва да приключат отчуждителните процедури за Ахелой. В края на лятото се очаква да стартира процедурата за избор на изпълнител на обекта. Индикативната му стойност е изчислена на 19 млн. лв., в които се включва и изграждането на мост над река Ахелой.

„За отсечката „Сарафово – Поморие” са отпуснати 5,5 млн. лв. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Осем фирми са подали документи, а в началото на май трябва да има избран изпълнител”, коментира Вълков.

„Отпускането на допълнителни средства за реконструкция на ключови пътни участъци на територията на Бургаска област беше основен приоритет на цялата група на народните представители от ГЕРБ в региона. Доволни сме, че пътя „Бургас – Слънчев бряг” се превърна в приоритет не само за нас, но и за правителството на ГЕРБ. Лично съм ангажиран с цялостната реконструкция на пътя от Царево до Ахтопол, тъй като там в момента по-скоро има пътека, отколкото път”, каза областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.