Подпалиха две коли на ЕВН в Пловдив

Разпечатай

Два автомобила на електроразпределителното дружество ЕВН са горели тази нощ в Пловдив. Автомобилите са били подпалени тази нощ пред централата, на ул. „Христо Г. Данов“.
Двата автомобила, намиращи се в непосредствена близост до сградата на дружеството и на метри от двора на близката детска градина, са били подпалени час и половина след полунощ от маскирани лица. Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията като дружеството оказва пълно съдействие на разследващите органи за бързото установяване на обстоятелствата.

‘’Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1.5 млн. клиенти. Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме’’ заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

 

‘’Искаме да благодарим за професионалната намеса на пожарникарите, които локализираха и погасиха пожара по начин, който да не доведе до повече поражения и последици в центъра на гр. Пловдив’’, добави г-н Золфелнер.