Пожар изпепели къща в Созопол, взе три жертви

Разпечатай

На 15.11.т.г. около 23.40 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение за горяща дървена къща, разположена на ул. «Тюлен» №2 в Стария Созопол. Своевременно към мястото на инцидента се отправят полицейски автопатрули и четири противопожарни автомобила и 12 огнеборци / два автомобила от созополската противопожарна служба и два от бургаската/, които успяват да локализират пожара, като недопуснат разрастването и обхващането на други близкостоящи дървени къщи, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Бургас.

Гасенето на пожара приключило около 03.30 ч., като на мястото на инцидента остават противопожарни автомобили в готовност, в случай че огънят отново се възобнови. Изпепелен е целия втория етаж на дървената къща, като в пламъците изгорели : 51 годишната Диана Великова и нейните родители – Златка Монева, 81 годишна и съпруга й – Трифон Монев, 77 годишен. По данни на живеещия на семейни начала с Диана –Георги Георгиев, 39 годишен от Добрич, семействата се нанесли под наем в къщата на ул. «Тюлен» № 2 от пролетта тази година. Диана и Георги живеели съвместно от около осем години, като от четири пребивавали в Созопол. Изхранвали се от малка механа, разположена на ул. «Рибарска» № 26, където и двамата работели като готвачи и бармани. Родителите на Диана били в тежко здравословно състояние – майка й с инсулт, а бащата с дихателни затруднения вследствие на туберкулозно заболяване. Възрастните хора почти не напускали втория етаж на къщата на ул. «Тюлен», тъй като били трудно подвижни.

По данни на Георги Георгиев минути преди окончателното разразяване на пожара, той усетил мирис на нафта, след което извикал на Диана за да я предупреди да се изтегли на безопасно място. Тръгвайки към изхода за да търси помощ Георги видял множество дим и пламъци, които преодолял и алармирал за възникналия пожар. Минути по-късно огънят обхванал дървената къща, която Георги безпомощно обикалял опитвайки се да помогне на Диана и родителите й, които жената се втурнала да спасява.

Местопроизшествието към момента е отцепено, като се провеждат оглед от следствено оперативна група и пожаротехнически експерти, които да уточнят причините за възникналия инцидент. Работи се по версии за пожар и умишлен палеж. Работата по случая продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от  Районно управление «Полиция» – Созопол.

Етикети: ,