През 2013г. Поморие домакин на конгреса на Европейската Спа Асоциация

Разпечатай

Община Поморие е избрана за домакин на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската Спа Асоциация в периода от 14-ти до 17-ти май 2013г.. Заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев е бил  гост на проведения в Република Латвия 17-ти Годишен Конгрес на ЕСПА и съвместно с делегати на Българския съюз по балнеология и спа-туризъм презентира и популяризира Община Поморие като туристическа, културно-историческа и спа дестинация на българското черноморие.

Със съвместните усилия на Община Поморие и фирми от туристическия бранш – Гранд хотел Поморие и Спа хотел „Сейнт Джордж”, както и на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, беше подготвена и предложена номинацията на Община Поморие за домакин на следващия 18-ти Годишен конгрес на ЕСПА в конкуренция с редица други известни спа курорти от България, съобщиха от Община Поморие.

Европейската СПА Асоциация (ЕСПА) е основана през 1995 г. в Брюксел като асоциация-чадър на националните спа асоциации в Европа. Тя е неправителствена организация с идеална цел, регистрирана по белгийското законодателство (A.I.S.B.L.). Представлява интересите на европейските спа-асоциации в Брюксел – най-невралгичният политически център на континента за всички времена.

 

Етикети: ,