Прекрасно начало на лятото за КСТ”Поморие”

Разпечатай

В един горещ  летен съботен ден латино ритми зазвучаха в морския град Каварна. На 150км от Поморие за поредна година се проведе турнир по спортни танци за купата на „Ротари клуб”, както и  най-висок ранг състезание от веригата за „Купа България”.

Сутринта в почивния ден,състезателите на КСТ”Поморие” отпътуваха с комфортен автобус на фирма „Перота”, заредени с много енергия и хъс за победа. Малко по-късно бе факт и първият извоюван медал от Никола Илиев  и Ивон Дерменджиева. Шампионската двойка спечели  среброто в своят състезателен клас  Д  до 11 години. При деца 1ва група Станислав Иванов и Елена Севастиянова заеха  4то място,като малко не им достигна да се качат на стълбичката.

В състезанието за „Купа България”, три  танцови двойки от Поморие излязоха на танцовият подиум. В групата на юноши старша възраст до двата финала достигнаха Никола Иванов  и Елеонела Горанова,класирайки се 5ти в латиноамериканските и стандартните танци. Техните съотборници Добри Петров  и Лора Трендафилова останаха 7ми само на  крачка от финала.

Бронз в групата на юношите младша възраст латино и  стандартни танци беше прекрасният завършек на уморителният ден. Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова се наредиха редом до най-добрите български танцови двойки, като затвърдиха мнението на съдии и дуаени в спортните танци, че КСТ”Поморие” е един от най-бързо развиващите се клубове по танци в България.

Етикети: