Пресконференция на Европейска СПА Асоциация, ИТБ – Берлин, 5 март 2013

Разпечатай

По време на един от най-значимите туристически форуми в световен мащаб, а именно ИТБ-БЕРЛИН, Европейската спа асоциация (ЕСПА) ще направи пресконференция, в която основен акцент ще бъде представянето на предстоящия 18-ти Годишен конгрес на ЕСПА, който ще се проведе в периода 14 – 17 май 2013 в Поморие.

За първи път България ще бъде домакин на годишен конгрес на Европейската Спа Асоциация – организацията, обединяваща над 20 държави членки на Европейския Съюз, развиващи направленията медикъл спа, спа и уелнес, със седалище в Брюксел. Български Съюз по балнеология и спа туризъм е член на Европейската Спа Асоциация от 2007-ма година.

Конгресът ще бъде едно от най-значимите мероприятия в областта на медикъл спа, спа и уелнес туризма в Европа за 2013г. и ще събере участници от водещи международни компании – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове, спа продукти. На събитието ще присъстват кметове на водещи европейски спа общини (Германия, Португалия, Чехия, Унгария, Естония, Литва, Румъния), представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни дружества и специалисти в областта.

Организторите считат, че събитието ще насочи вниманието към България, като към дестинация, предлагаща целогодишен, висококачествен, конкурентен и разнороден медикъл спа, спа и уелнес продукт. Със своите над 600 използваеми водоизточника на лечебни минерални води страната ни има реален шанс да се нареди сред лидерите на Европейската СПА карта – кауза, върху която работим в последните пет години.