Приказни герои откриха Пясъчния фестивал в Бургас

Разпечатай

Грандиозен шоу – спектакъл зарадва бургазлии и ознаменува откриването на новото 5-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури в морския град. Любими на малки и големи приказни герои, огнегълтачи, балерини и египетски фараони „разказваха“ истории с танц и финес.

Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица и още куп анимационни герои „населиха“ пясъчния град в бургаския парк „Езеро“. Спектакълът, специално създаден за случая, завърши с пищна заря.

„Със самочувствие можем да кажем, че в Бургас се организира най-хубавият и най-интересен фестивал на пясъчните фигури“, заяви кметът на Димитър Николов. „Освен това постигнахме нашата първоначална цел – успяхме да създадем собствена школа от скулптори. Тази година българите са повече от чужденците и всички виждате, че са се справили не по-зле от тях“, допълни Николов.

За незабравимото преживяване допринесоха музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и от танцов клуб „Фрея”.

Темата на пясъчния град е „Вълшебен свят“, а обитателите му са анимационните и приказни герои Бъгс Бъни, Тазманинският дявол, Красавицата и Звярът, Хензел и Гретел, Симба, Немо, Пепеляшка, Мечо Пух, Хелбой, Алиса в страната на чудесата, Цар Лъв, Том и Джери и много др.

Общо 18 скулптори от 9 държави сътвориха от 3 500 тона пясък 18 фигури с образите на любимите детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец. Цените на билетите са като миналогодишните – 1 лв. за деца и пенсионери и 3 лв. за възрастни.