Роди се първото бебе на ин витро центъра в МБАЛ-Бургас

Разпечатай

Роди се първото  бебе, заченато в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение  на Бургаската болница. Новороденото  е  момиченце с перфектни мерки – тежи 3 килограма и е високо 50 см.

Екипът на Звеното е изключително щастлив от събитието, още повече, че това е първа бременност  за 37-годишната майка, която е предизвикана  от първия опит за  асистирана репродукция. Бебето не е заченато ин витро, а по други асистирани  методи.

Майката е от Ямбол, но е дошла специално в Бургаската болница, за да се подложи на процедурата.  Раждането е станало на 27 декември в родния й град и в компанията на семейството й.

Бебето е следколеден подарък за лекарския екип на Звеното към Родилно отделение, което ежегодно е посещавано от пациенти от целия район:  Бургас, Несебър,  Карнобат, но и от Сливен, Ямбол и други градове.  През кабинетите му на месец минават десетки двойки с репродуктивни проблеми.

В момента са бременни над  10 жени, които са провели процедури в Звеното. Очакванията на лекарите е следващите две бебета да дойдат на бял свят през януари догодина.

От  ин витро центъра ще започнат 2013 година с безплатни, първични прегледи.

Те ще се състоят на 2 и 3 януари 2013 г. в часовете от 10:00 до 16:00 ч., като е необходимо предварително записване на тел.  0876 35 77 33. Прегледите ще се извършват от д-р Павлета Табакова, която има  дългогодишен опит в облaстта на репродуктивната медицина.