СДС предлага 100000 лв. за инвитро в бюджета на Бургас

Разпечатай

В новия бюджет на Бургас да бъдат заложени 100 000 лева за финансиране на процедури по ин-витро предложи местната организация на СДС. Предложението вече е изпратено до общинската администрация от лидера на сините в града Вълчо Чолаков. То е продължение на миналогодишната инициатива на сините за подпомагане на бездетните двойки в града. По тяхно настояване в бюджет 2009 бяха заложени 200 000 лева, които вече са раздадени на близо 60 семейства.

През 2009 г. беше приет и Правилник за финансово подпомагане на процедури „ин витро” на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Бургас. Той също бе разработен с активното участие на СДС.

“Сумата е двойно по-малка от миналогодишната, защото тази година в бюджета са заложени 200 000 лева, с които да бъде изградена ин-витро лаборатория в Бургас. Предвид на икономическата ситуация и предвидените вече в проекто-бюджета за 2010 г. средства за изграждане на лабораторията, считаме за разумно и обосновано да предложим размерът за финансиране на процедурите „ин витро” да бъде по-нисък в сравнение с предходната година”, обясни Вълчо Чолаков.

Предложението му ще помогне на много семейства в морския град да получат средства за необходимата процедура.

Етикети: ,