Служители в униформи ще посрещат гражданите в Община Бургас

Разпечатай

От днес по заповед на кмета Димитър Николов служителите в Центъра за административно обслужване /фронт офис/ и шофьорите към дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” в Община Бургас ще изпълняват работните си задължения в униформено облекло, съобщиха от общината.

uniformi[1]Облеклото е удобно и в същото време представително. Цветовете, които са използвани, са съобразени с цветовете на герба на Общината – синьо и жълто. Мъжката униформа се състои от следните части: сако, панталон, риза с дълъг ръкав и вратовръзка, а дамската – сако с пола или панталон, риза с дълъг ръкав и шал. Друг отличителен знак на униформите е герба на Община Бургас поставен върху ривера на сакото.

Това са зимните работни облекла, които служителите на Общината ползват от днес. Предстои изработването и на лятни модели, които ще се различават от настоящите по използваните летни материи и риза с къс ръкав.

През миналата година инспекторите в общинския отдел „Екология” също се сдобиха с официално работно облекло, а в края на 2007 г. в нови униформи бяха облечени и служителите към дирекцията за общински ред и сигурност в Община Бургас /„УКОРС”/.