Станишев: Аз няма да съм следващият премиер

Разпечатай

Независимо от резултатите на следващите парламентарни избори, аз няма да бъдат следващият министър-председател на страната. Това заяви след края на срещата си с президента Росен Плевнелиев лидерът на БСП Сергей Станишев. За мен властта никога не е била самоцел, подчерта той.

През 2009 година оставих държавата в добро финансово състояние, с работа икономика и добра заетост. Днес България е на колене. Борисов и неговият кабинет изпразниха страната, разориха страната и докараха хората до просяшка тояга. Фактите излизат наяве и за финансовото състояние, и за безобразията и злоупотребите. Протестите на българите за пореден път поставят въпроса за необходимостта от обединение на всички отговорни хора, за да изведем България от това унизително положение, заяви червеният лидер, предаде КРОСС.

Разграбването продължава. През последните дни се готвят за приключване маса сделки.

Трябва да има отговорно служебно правителство. Хората трябва да видят, че държавата работи за тях, а не за монополите.

Той добави, че БСП, в трудни за държавата моменти, винаги е заемала отговорни национални позиции. Отечеството ни е по-мило от партийния интерес. Имам амбицията БСП да е част от промяната, която хората искат и това не са просто думи, каза още Станишев.