Станишев: Трудно би станала сделка без знанието на Борисов

Разпечатай

Стига са си мили ръцете с предишното правителство. С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев коментира скандала с продадените дюни близо до Несебър, предаде КРОСС.

Минаха четири години, откакто ГЕРБ са на власт. Бойко Борисов винаги е подчертавал, че еднолично управлява държавата. Властта в страната е персонализирана и трудно би станала сделка без негово знание. Стига са си мили ръцете с предишните, подчерта той. Те си назначиха удобен президент. Сега се мъчат да подкопаят съдебната власт. Това е абсолютна далавера и корупция. През 2007 година ние приехме закон за Черноморското крайбрежие, който влезе в сила от януари 2008 година и там ясно е записано, че дюните са публична държавна собственост, коментира той.

По думите на Станишев с идването на власт на ГЕРБ дейността по картирането на дюните е прекратена от Агенцията по кадастър, под ръководството на МРРБ и тогавашния министър Росен Плевнелиев.

Червеният лидер съобщи още, че от БСП ще поискат независима парламентарна анкетна комисия, не измислена като на Мирослав Найденов, която ясно да прегледа реалните параметри на сделката.