Съдови хирурзи от Бургаската болница преглеждат безплатно за разширени вени

Разпечатай

През целия месец юни съдови хирурзи от МБАЛ-Бургас ще преглеждат безплатно пациенти, които смятат, че имат проблеми с вените.

Кампанията за борба с хроничната артериална недостатъчност се провежда със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия, Националното дружество по флебология и Отделението по съдова хирургия на МБАЛ – Бургас.

Според статистиката страдащите от разширени вени в страната са около 1 500 000  души, но само  малка част от тях търсят помощ при специалист.

Разширените вени са прогресивно заболяване и  ако не се лекува, в по-тежките стадии води до развитието на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви.

Прегледите ще са  всеки понеделник (4, 11, 18, 25 юни) и всяка сряда (6, 13, 20, 27 юни) от 14:30 ч. в к-т 312 на  ДКЦ 1 (бившата Първа поликлиника), което се намира на бул. Стефан Стамболов 76.  Те ще се извършват от  д-р Валентин Василев – началник на Отделението по съдова хирургия в Бургаската болница и колегата му и д-р Огнян Матков.

Желаещите трябва да си запишат предварително час на тел: 0988 82 95 66.

 

Етикети: