Укрепват свлачищата по Черноморието с европари

Разпечатай

Свлачищата във Варненска, Добричка и Бургаска област ще бъдат включени в устройствена схема за развитие на Черноморското крайбрежие. Това стана ясно след среща между областни управители и кметове на черноморски общини със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова.
Има конкретна амбиция да се развие обща устройствена схема за развитие на Черноморското крайбрежие и като цяло укрепването му от свлачищни процеси. Това е изключително важно за по-нататъшното развитие на туризма, инфраструктурата и не на последно място за увеличаване на инвестициите в региона, заяви зам.-министър Николова.
Следващата седмица Николова ще се срещне със съответната ресорна генерална дирекция на ЕК в Брюксел, за да бъдат обсъдени конкретните стъпи за реализация на проекта. Той трябва да се реализира с останалите страни-членки на Черноморската стратегия, защото без тях няма как да има интегрирана морска политика, нито пък общо опазване на Черноморския басейн, категоричен бе зам.-министърът.

/КРОСС/

Етикети: