Фурор на Скопие Оупън 2012

Разпечатай

Изключително успешно премина поредният международен турнир по спортни танци за купата на Скопие.

В столицата на съседката ни Македония, за поредна година се организира традиционен турнир по спортни танци, в който взеха учатие състезатели от единайсет държави, съобщиха от КСТ „Поморие”.

Изпълненията на участниците бяха оценявани от квалитетно международно жури от Италия, Словакия, България, Македония, Черна Гора, Сърбия, Гърция, Босна и Херциговина, Словения и Румъния.

Клуб по спортни танци „Поморие”, бе представен от: Добри Петров и Лора Трендафилова,  Никола Илиев и Ивон Дерменджиева и Кристиян Диамандиев и Десислава Трифонова.

Шампионите на България при Деца 2 група, Никола и Ивон, абсолютно безапелационно спечелиха четири златни медала във всяка от групите в които взеха участие. Обявени за шампиони на Скопие Оупън 2012 децата доказаха, че са номер едно в своята възрастова група. Добри и Лора се класираха на седмо място при юношите латиноамерикански танци в конкуренцията на 21 танцови тандема. Това бе голям успех за тях, давайки им стимул за още повече работа в танцовата зала.

За първи път на дансинга излязоха и съвсем наскоро сформираната танцова двойка, Кристиян Диамандиев и Десислава Трифонова. Деси е многократен шампион на страната по стандартни,латиноамерикански танци и многобой. Един бронзов и един сребърен медали е равносметката след приключилия конкурс за тях.