Цветанов пита главния прокурор за спрените дела срещу бандити

Разпечатай

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е изпратил писмо до Бойко Найденов, като изпълняващ функциите на главен прокурор, във връзка със случаите, коментирани миналата седмица, предаде КРОСС.

Вчера Бойко Найденов съобщи, че прокуратурата има над 400 000 спрени дела срещу неизвестен извършител за кражби. „Знаете за Тотко Поршето – едно изключително добро дело с изключително убедителни доказателства. Времето променя нещата, и делото е прекратено и пратено от Хасково в Благоевград, а там са намерени 860 мастърбокса в контейнер, който е трябвало да бъде осигурен от Тотко Поршето и неговите сподвижници“, каза Цветанов.

Това, което се е случило е, че делото е прекратено, добави той.“Също така – за опита за грабеж на трезор на ДСК – знаете, че и там имаше задържани лица, някои с постоянна мярка. Времето води до забрава на това, което се е случило, и лицата след това са освободени“, каза още Цветанов. Той отбеляза, че е изпратил писмо и със съдържанието на т.нар. „работен обяд“ от един магистрат. „След този работен обяд, обектите изключиха телефоните си, няма абсолютно никаква комуникация, и когато правиха реализацията, имаше почистване на офисите с компютърната информация, която трябваше да бъде на работните им места“, каза още министърът на вътрешните работи. Той подчерта, че това са теми, по които трябва да се дискутира, и да се търси къде е проблемът.