Циганка нападна репортер на Gramofona.com

Разпечатай

Циганка нападна Мануела Янева, репортер на информационен сайт Gramofona.com, на оживено място в центъра на Бургас. Опитът за душене, съпроводен със смъртни заплахи, стана около 13 часа на автобусната спирка на Билковата аптека. Янева беше хваната за краищата на шала, увит около шията й и само намесата на един от пътниците успя да я освободи от жилавите ръце на представителката на ромския етнос, която я задуши, дърпайки шала на вратата на вече отпътуващия градски автобус номер 4.

Причина за саморазправата стана разследване на журналистката, която проучваше продажбата на маркови парфюми по улиците на Бургас. Със закачливи изречения от рода на: „Много си хубава, приличаш на Бихтер!” и „Имаш много хубави зелени очи!”, циганката се опитала да предразположи журналистката и да я накара да закупи скъп парфюм. По опаковките на флаконите имало етикети с цени от 145 лв., но след кратък пазарлък уличната търговка свалила цената на 20 лв. Запитана от къде са скъпите аромати, циганката отговорила, че са крадени. Дори споделила: „Един българин ги краде от Карфуто”. Вероятно има предвид веригата магазини Карфур.

Циганката така и не разбрала, че е записвана с диктофон, но усетила снимките с фотоапарата, изпаднала в ярост и се нахвърлила върху Янева, като първо е дърпала крачолите на панталона, а после успяла да се добере до шала. Нецензурни обиди, съпроводени с крясъци и заплахи за живота огласяли центъра на града. „Довечера ще си мъртва!”, крещяла търговката. От стотиците хора на спирката и в автобуса само един мъж се е притекъл на помощ на журналистката.

Мануела Янева подаде официална жалба в полицията, придружена със снимки на нападателката. Сигнал за кражбите на парфюми ще бъде подаден и до двата магазина от веригата Карфур в Бургас. За инцидента Gramofona.com ще информира и Дирекцията по обществен ред и сигурност към Община Бургас. /Gramofona.com/