ЕVN в готовност за работа при тежки зимни условия

Разпечатай

С оглед на усилването на снеговалежа в Югоизточна България и обявения от Националния институт по метеорология и хидрология код „жълт”, „ЕВН България Електроразпределение” АД съобщава, че са осигурени допълнителни дежурни екипи по места, с цел подсигуряване на електрозахранването при зимни условия.
До сутрешните часове днес, 22.02.2011 г., няма регистрирани сериозни смущения в електрозахранването в Югоизточна България. Налице са отделни локални аварии, които се отстраняват своевременно съгласно установените графици.

По места във всички 39 Клиентски енергоцентрове (КЕЦ) осигурените допълнителен брой аварийни екипи са в готовност да отстраняват възникнали повреди и са оборудвани със специализирана техника и материали – за сваляне на лед от проводници, снегоходки и специализирани инструменти. Допълнително на разположение са и дизел-генератори, които са особено полезни при тежки аварии.

Дружеството разполага и със специализирана механизация – високопроходими автомобили, камиони и автовишки, както и моторни шейни за труднодостъпните планински райони.

„ЕВН България Електроразпределение” АД  уверява, че електроразпределителната система на дружеството е в състояние да посрещне и значително натоварване на мрежата от увеличаването на консумацията на електроенергия предвид ниските температури.

Денонощният център за връзка с клиенти е в готовност да приема сигнали и да предоставя информация на потребители. Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието:

ЕVN Bulgaria
Телефонен Център 24 часа в денонощието
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
Тел. за автоматична проверка на сметка: 0700 10207
email: info@evn.bg
www.evn.bg

Етикети: