2011г. – разговор пред микрофона за първи и последен път!

Разпечатай

Константин Златаров: В навечерието на Коледа следва разговор с кмета на Община Поморие инж. Иван Алексиев. Между другото, ние с Вас разговаряме за тази година и то пред микрофон за първи и последен път.

Иван Алексиев: За тази година – да. Добър ден на Вас, на всички които следят Radio Milena! За тази година – да, за първи и последен път, тъй като сме в края на годината. Надявам се през следващата година да си говорим по-често.

Константин Златаров: Хубава година ли беше?

Иван Алексиев: Да, но преди да започнем, може ли да уточним нещо много важно, което за мен лично е важно! Казахте инж. Иван Алексиев. Да уточня! Аз съм инженер-технолог и не държа пред името ми да има „инженер”. Аз съм го казал и на администрацията, защото, ако трябва наистина да се казва точно, както е, трябва да е инженер-технолог. За това по-добре да се казва: „кметът Иван Алексиев”.

Добър Ден!

Константин Златаров:Искам да вмъкна нещо! Вашите пиари по време на предизборната кампания и преди предизборната кампания упоменаваха това нещо в електронните писма, които ни изпращаха за публикуване.

Иван Алексиев: Упоменаваха го, защото ме обвиняваха, че нямам висше образование, дипломата ми била еди си каква и поради тази причина точно моите пиари казаха, че наистина съм инженер. От тук нататъка, вече и като влязах, заклех и ми се изготви трудовият договор и дипломата беше представена, ясно се вижда, че аз съм инженер-технолог. Не държа навсякъде да се споменава. Пак казвам! Не е важно отпред какво имаш? Доктор, инженер и т.н., важно е кой си, какъв човек си и как управляваш?

Константин Златаров: Да продължим тогава! Равносметката от 2011 г.?За мен кое беше най-странното? Кметът Иван Алексиев беше депутат. Кое Ви накара да се захванете с тази работа?

Иван Алексиев: 2011г. в личен план за мен беше една хубава, добра година. Да, бях депутат, но от височината на депутатството, на народното представителство, видях Поморие от друг ъгъл и по друг начин. Видях, че Поморие има един невероятен потенциал, който не се използва. Този потенциал се използваше за други цели и хората вместо да са спокойни и уверени, за това, че живеят в един прекрасен град и да имат необходимостите, самите хора се оплакваха, че нещата не вървят тука. И когато наистина от позицията на народен представител започнах да проверявам по различните министерства как стоят нещата в Поморие, лъснаха едни много тежки истини и не знам дали лично Вие, но предполагам повечето хора могат да си спомнят, че когато се прие бюджет-2011, това беше в края на февруари месец. Веднага с моите колеги, които бяха общински съветници дадохме пресконференция. Тогава казахме, че бюджет-2011 на общината е пробит с 3.5 млн. лв. Ето, сега сме декември месец и тези 3.5 млн. лв. лъснаха. Т.е. видях възможностите на Поморие и видях в предишното управление, че тези възможности не се насочват в правилна посока. И поради тази причина реших да се разделя с моето депутатско място, дойдох в Поморие и с каквото мога да помогна, с позициите, които имам в София, с опита, който съм натрупал, с помощта на моите колеги народни представители да направим така, че Поморие да заеме наистина мястото, което му се полага, а то е челното място в класациите на морските общини.

Константин Златаров:Третият по големина град.

Иван Алексиев: Третият по големина град, след Варна и Бургас. Вчера ме видяха хора и ми казаха: „Кмете, пожелаваме ти да достигнем Несебър и Созопол”.
Аз им казах: „Аз не се върнах да достигнем Несебър и Созопол, аз се върнах, за да станем лидери, да изпреварим Несебър и Созопол и да стигнем Бургас”
Това е амбицията ми и за това екипа, който поканих да работи с мене са млади, амбициозни хора, надъхани, които искат да работят, които искат да се променят нещата и поради тази причина мисля, че ще успеем.

Константин Златаров:Добре, Вие бяхте заестник кмет. Тогава не Ви ли се даваше информация?

Иван Алексиев: Да, аз бях заместник кмет по туризъм, търговия и транспорт. В ресора, за който отговях имах пълна свобода. Мога да заявя, че тогава започнаха да се случват някои неща, на които дадохме така началото, положихме основите, но после като заминах за жалост този ресор остана на автопилот и се върнахме обратно години назад. Имах информация дотолкова, доколкото отговарях за този ресор. Като цяло друга информация не съм имал.

Константин Златаров:След като заговорихме и за туризъм наскоро чух, че тук ще има така наречената „синя зона”.

Иван Алексиев: Това е един много важен момент в целия спектър на думичката туризъм. Какво означава туризъм? Това не е само морето и хотела, а много други обслужващи дейности. Една значителна важна част, за да се чувства туристът комфортно и с добри условия за отдих и почивка. Ако имаме хубави плажове, ако имаме хубави хотели, но нямаме зони за паркиране, за да може туристът спокойно да си остави колата в дните, които почива, неговата почивка ще бъде дискомфортна и провалена. Поради тази причина ние трябва да осигурим зони за паркиране. Т.е. за да ги осигурим тези зони за паркиране, общината трябва да вложи някакви средства за изграждане на паркинги и парко-места. Но за да вложим тези средства по някакъв начин, въпреки че не е търговско дружество общината, тя трябва да генерира приходи и това ме доведе до мисълта, че ние трябва да изградим „синя зона”, като идеята е „синята зона” да работи сезонно от май до септември примерно. Естествено жителите на Поморие ще имат предимство пред всички останали. Искам да кажа, че тази „Синя зона” е коментирана и с таксиметровите шофьори и те я приемат добре и с превозвачи, но ние ще я поставим сериозно на комисията по транспорт, която ще бъде създадена, ще я предложим на обществено обсъждане и тези хора ще ползват предимство, но не за всеки автомобил, а за по един автомобил на семейство. Разбирам сега, че в едно семейство има по два или три автомобила, но ние не сме длъжни и общината няма ангажимент за всеки автомобил да осигури парко място. Другото, което е проблемно при нас. Много от гаражите се превърнаха в магазини, в стаи за живеене. В случая оправдавам хората, ден година храни, това е при нас. Нека да си ги превърнат в магазини и в стаи за отдаване под наем, но тези коли на улицата какво правят, къде ги паркираме? Тръгнете по тротоарите, ами майките с колички не могат да минат, трябва да вървят долу по платното. По този начин ние ще въведем един ред за паркиране. В момента съм възложил задача на зам. кмета по строителството инж. Гайдов за преразглеждане на транспортната схема, осъвременяване и промени на някои  маршрути. Ще се насочим към еднопосочното движение на улиците, като едното платно да е за движение, а другото за паркоместа.

Константин Златаров: Къде ще бъде новата автогара?

Иван Алексиев: Аз го казах още по времето на кампанията и продължавам да отстоявам това мое мнение. За мен новата автогара не й е мястото там, където беше предвидена от старата управа. Там ще натоварим изключително много ул. „Княз Борис І” с тези автобуси и моето предложение е, но пак ще се обсъди първо с екипа ми, с комисията по транспорт, след това ще го подложим на обществено обсъждане. В района на автосервиза, срещу „Сънсет Резорт” има два терена, които са общински и са на самия главен път І-9. Моето предложение е там да изградим автогарата. Всички автобуси да си спират там, градският транпорт тогава линията да е удължена до автогарата. По този начин хората, които работят в „Сънсет Резорт” ще имат удобен транспорт, защото още като зам.кмет по транспорта имаше напълно разбираемо искане от „Сънсет Резорт”да бъде удължена линията на градския транспорт и да има спирка, защото много хора работят там лятото и нямат удобен транспорт хората, за да се придвижат там за работа. И поради тази причина, пак заявявам, автогарата да бъде там, в района на автосервиза, на главен път І-9.

Константин Златаров:Добре, а ще има ли през предстоящия туристически сезон паяци?

Иван Алексиев: Не

Константин Златаров:Слава Богу!

Иван Алексиев:Няма да има паяци, но искам да кажа нещо много важно свързано с паяка. Ако ние успеем да направим организацията на движение и стартираме „синята зона”, а това е задача №1, може би ще има 1 паяк, но този паяк най-вероятно ще бъде общински и той ще контролира точно такива нарушители, на които са им предоставяни места за паркиране, но те за да спестят левчето са паркирали на тротоар или са запушили някой контейнер и колата, която извозва контейнерите не може да изнесе отпадъците. Така, че паяк в смисъл като наказателна акция няма да има, но като превантивна мярка може да се наложи! Първо ще започнем със скоби там, където е просрочено времето за паркиране, където не са спряли правилно, може да се наложи и да има и паяк

Константин Златаров: Как се работи с медиен човек? До скоро пускаше новини Диана Апостолова?

Иван Алексиев: Ами първо публикуваше новини, сега прави новините. Мисля, че е добре, защото тя е комуникативен човек, изключително отговорен и мога само да й благодаря, че се е отдала на работата си и голяма част от ресора, който е изключително тежък просто така го е поела, че аз не усещам тази тежест.

Константин Златаров: Изнендахте ме тогава, но не само мен!

Иван Алексиев:Изненадах много хора. Мисля, че правото на решение е моя отговорността от тук нататък.

Константин Златаров:Изненада беше и за г-н Гайдов!

Иван Алексиев: Вижте, аз не заложих на партийния принцип.

Константин Златаров:Браво!

Иван Алексиев: Заложих на експертния, професионален принцип и така си навлякох гнева и на други хора, но все пак изборът е мой.

Константин Златаров: Имахте днес приемен ден, какъв бе основният въпрос, който гражданите Ви питаха? За работа или?

Иван Алексиев: Ами, тъй като е в навечерието на Коледа по скоро беше по-емоционален. Хората искаха да ми честитят предстоящите празници, весело прекарване на празниците и между другото си казваха проблема и болката, но с ясното съзнание, че не искат решение в момента. Просто са дошли, записали са се и след като са влязли да си кажат болката, но имах и поздравления.

Константин Златаров:Сега да Ви питам и за нещо друго, тъй като говорим и за Коледа и за празници, програмата е наситена, но направена почти без пари. След като говорим и за културата в нашия град, ето снощи имаше чудесен концерт в залата на читалище „Светлина”, искам да ви попитам за това, което се случва с читалище „Просвета”? Един доста сериозен въпрос? Моето мнение е, че читалището бе използвано политически около изборите. Споменахте, че това ще бъде „Културен дом”. Това е храм, културен храм, но пак си е читалище. Какво ще бъде за напред и кога ще бъде откриването?

Иван Алексиев: Благодаря за добрия въпрос, защото крайно време е да спрат спекулациите около тази сграда. Да, Културен дом ще бъде, не само читалище. Там беше спорът политически. Аз казах и по време на кампанията и преди кампанията искам да спорим за съдържанието на тази сграда, а някои хора използваха тази сграда точно за политически цели. Тези хора бяха поканени на дебат, ако си спомняте. Една от точките беше точно за тази сграда. Защо не се появиха? Тези хора го използваха политически. Аз исках да говорим за съдържанието на тази сграда и мисля, че след като изясним за съдържанието й, наистина всички ще се убедат, че това ще е Културен дом. Не споря, че читалището има място там. Там му е мястото на читалището, но една много важна подробност! Първо, Община Поморие също има съсобственост. Тази сграда, този терен не е само и единствено на читалището. Читалище „Просвета“ с цялото ми уважение към ръководството на читалището, нищо че някои ни наричаха скудоумци. Община Поморие е съсобственик в този терен и в тази сграда. Ето затова аз предложих да говорим за съдържанието.

Константин Златаров:Аз искам да ви попитам нещо по-различно? Винаги, когато поглеждам тази сграда се питам как ще се подържа, как ще се издържа?

Иван Алексиев: Да, щях да продължа нататъка, но Вие много добре подхванахте темата и точно това исках да уточня. Ние сме съсобственици. Община Поморие и Читалище „Просвета”, т.е. след като сме съсобственици ние трябва да седнем на една маса и да се доуточним, защото какво се получава? Реално сградата е изцяло финансирана от Община Поморие за стойността от 4.5 млн. лева. Изцяло! Ние дължим още 1.5 млн. лева на фирмата, която е завършила сградата, т.е. не може Община Поморие да финансира тази сграда и да не е ясно кой ще поеме разходите и приходите? Поради тази причина Читалище „Просвета” ще си влезе в тази сграда, но това, което генерира приходи като киносалона, като кафето отзад, магазина или там другите неща, които са, те ще станат публична общинска собственост, ще се отдадат под наем, имам предвид кафето и магазина, залата ще бъде отворена изцяло за всички самодейни колективи. Там ще се правят репетиции, ще изнасят концерти абсолютно безплатно, Общината да може да си покрива разходите. Затова казах, че това ще бъде Културен дом под управлението на Община Поморие. Което е частта на читалището тя ще бъде предоставена, за да си развива своята дейност абсолютно всичко, каквото е, но в момента ние имаме един изключително голям проблем и това е захранването на тази сграда. Когато тръгнаха да узаконяват сградата и да взимат разрешение за ползване се оказа, че чисто фиктивно е вързано към една касета.

Константин Златаров: Времянка, който е строил знае какво е това?

Иван Алексиев: И с тази времянка щяха да ползват тази сграда. Нали разбирате какво конщунство и престъпление щеше да се извърши, ако бяха се нанесли.

Константин Златаров: Това е невъзможно.

Иван Алексиев: Аз и колегата ми Неделчо Стайков ни обвиниха тогава, че ние спираме откриването на читалището. Хора! Ние спасихме животи по този начин. При тази времянка, при откриване на сградата и започване на експлоатацията и, рано или късно щеше да стане пробив в системата. Аз няма да забравя, че когато правиха проби главният кабел гръмна. Не знам дали си спомняте, но след това изпуши климатикът, централният. Ами представете си тази сграда пълна с хора, с 350 човека се изнася концерт и тази времянка август месец, както целия град е на макс напрежението, включени са хотели, къщи, фурни, печки, кухни и в тази сграда има концерт и даде късо съединение и стане някой пожар и загине човек? Кой ще носи отговорност? Ето ЕВН казват:”Ние не можем да сложим подписа за тази времянка” ,не могат да го сложат, защото няма сигурност, а за трафопоста встрани от 2008 година има искане от ЕВН за отстъпено право на строеж. И предната управа какво прави три години, че не свали това отстъпено право на строеж за гласуване в Общински съвет? Да даде това отстъпено право на строеж, ЕВН да си изградят трафопоста и да си захраним сградата, както трябва. В момента ние точно това направихме, даваме отстъпено право на строеж на ЕВН, те ще си го изградят. Аз натисках по най-бързия начин да стане, но има процедури и законно установени срокове и се надявам в рамките до месец, месец и половина да открием сградата на нашето читалище.

Константин Златаров: Искате да кажете в края на януари или в началото на февруари.

Иван Алексиев: Да, надявам се искрено, много исках по Коледа да стане, но има процедури.

Константин Златаров:Знаете ли защо питам за читалището? Защото в това читалище има, впрочем Вие нали бяхте член на управителния съвет? Когато бяхте заместник кмет.

Иван Алексиев: Да, 2007 – 2008 г.

Константин Златаров:Защото и аз съм член на това читалище в интерес на истината, но в това читалище има превъзходен театър.

Иван Алексиев: Да, никой не отрича, но освен самодеен театър имаме и много превъзходни самодейни колективи, които снощи ги видяхме на сцената на Читалище „Светлина”. Аз това казах: сцената, залата, ще бъде отворена за всички самодейни колективи. Няма да толерираме един или друг самодеен колектив. Напротив.
Другото което искаме да направим. Старата болница ли, старата митница ли, както искате го наречете, но хората да го знаят, че искаме да го превърнем в един дом на изкуствата. Долу да направим една камерна зала, защото се оказа преди няколко дни, когато откривахме коледната програма на общината и имаше изложба на наши творци, поморийски художници. Представиха се ученици от музикалното училище в Бургас, имаме и наш ученик там. Ами знаете ли колко много хора имаше? Сега се убедих, че ние имаме нужда от камерна зала. Там искам да направим един ремонт. Упрекват ме, че е сграда, която е културен паметник. Да, знам, че е паметник на културата, но си има процедури дори. Ще си подадем искането до Министерство на културата, ще направим ремонта, долу ще направим изложбена зала и камерна зала, горе ще направим школи по изкуства. Това е. Напълно съм наясно с процедурите, напълно съм наясно с механизмите, напълно съм наясно със законите на тази държава.

Константин Златаров: На оперативки и на сесии доста говорите за предишната власт. Ще кажа името му. Дори това, което ми прави впечатление много често го премълчавате. Петър Златанов. Тежко наследство, заявявате, че ви остави от финансова гледна точка. Все пак за 8 години има нещо свършено. Можете ли да кажете за три неща, които на Вас ви харесват по времето на неговия мандат?

Иван Алексиев: Говоря за миналото, защото има една приказка: „Който не помни миналото, няма бъдеще”. Не го говоря с цел да се оправдавам и т.н., но това са фактите. Наследството е изключително тежко. Пак ще повторя. 7 млн. лв. дефицит наследени от предното управление. Преди 4 години по това време влязоха 8.5 млн. лв. свежи пари от продажбата на терен в с. Лъка. Нали се сещате, че аз ако поемах управлението с 8.5 млн. лв., плюс. Пак щях да говоря за предното управление и щях да кажа, че е много добро. Аз наследявам 7.5 млн. лв., минус. И пак говоря за предното управление за жалост с цифри, които не са добри и показват какво е било предното управление.
А за прешественика ми три хубави неща! Сещам се за едно. Ще кажа кое е, но ако Вие се сещате за три хубави неща Вие говорете.
Кое е хубавото нещо? Пешеходната ни зона, главната улица с една много голяма забележка. Изключително голяма! Защо допуснахме, тук и аз имам вина, заявявам го най-отговорно, защото тогава граждани ме сезираха, а аз ходих там на място. Защо допуснахме да се изсекат абсолютно всички дървета? Прекрасна пешеходна зона, но за жалост с едни дръвчета „Гинкобилова”, които ще ги чакаме 30 или 40 години. Имаше опасни дървета, трябваше да се изсекат, но една голяма част трябваше да се запази, около тях да се направят пейки, да седнат гости, граждани, възрастни хора на сянка. Ние изсякахме всичките тези дървета, но аз имам обяснение защо се засяха тези дървета „Гинкобилова”?Пак фактите говорят, излязаха фактури, колко струва едно дърво?

Константин Златаров:Колко струва?

Иван Алексиев: Няма да коментираме цифри, защото изпитвам уважение към институцията кмет, не към предшественика ми. Към институцията кмет и поради тази причина не искам да изпадаме в тези теми колко струват и колко са платени. Поради тази причина няма да коментирам това нещо, защото за един месец видях страшни неща.

Константин Златаров: Най-страшното кое е?

Иван Алексиев: За това казвам, че в момента вече изпитвам уважение към институциата кмет, а не към предшественика ми и поради тази причина не искам да му назовавам името.

Константин Златаров: Най-страшното кое е?

Иван Алексиев: Че сме се продавали за жълти стотинки. Както искате, така ме разбирайте. Нашият град е търгуван за жълти стотинки от предшественика ми. За жалост. Казвам го с болка.

Константин Златаров: Добре, хайде малко да поговорим за 2012 г. О финансова гледна точка тя ще бъде трудна, защото споменахте, че бюджет-2011 е изкуствено раздут. Какъв се очаква да бъде бюджет-2012 и какво ще правите?

Иван Алексиев: Бюджет-2011 беше изкуствено надут и то се видя. Бюджет-2012 ще бъде бюджет на истината. Днес ми докладваха, че ще бъдат около 9 200 000.лв., ние ще се понапънем да са малко повече, но видим ли, че вървим добре ще предложим актуализация. За сега се очертават собствените приходи да са 9 200 000 лв..Лошото е друго, че получихме едно писмо от Министерството на финансите, където ни задължават да изготвим план график до няколко дни и след Коледа го изпращаме в Министерството на финансите, където описваме всички задължения по фактури и по договори на изплащане на тези задължения до 01.12.2012 г.Ние сме ривизирали доста от договорите, доста от тях няма да ги платим, защото има пропоски, но една голяма част ще остане да се доплаща и тя ще бъде около 6 мил.лв. някъде, което означава,че плащайки тези 6 мил.лв., защото те са фактурирани. Реално ние оставаме с 3 мил., които къде по напред? Има текущи, има извънредни ситуации. Ето, както стана случая в СУПЗ Бата. Пожар! Слава Богу няма човешки жертви, само материални щети, но извънредна ситуация и трябва да оправим помещението, защото там спят децата. Няма да крия, аз го заявих на оперативката и сега официално ще го заявя, защото вчера го казах и от трибуната на Общинския съвет, че ще се наложи да теглим кредит, за да си изпълним инвистиционната програма. И когато вчера казах, че за мен беше по-добре Община Поморие да е имала кредит, защото наистина щеше да се види какво е направено с тези пари, от колкото да имаме такъв дефицит.
Взехме решение 2012 година да бъде годината на децата. Какво имам предвид? Изграждане на детски градини на територията на общината. Изграждане на детската градина в Гълъбец, разширяване на ОДЗ „Детелина”, разширяване на детската ясла, изграждане на яслата в с. Бата, ремонт на деската градина в с. Дъбник и двете детски градини в Страцин и Ахелой, които са по образователната инфраструктура. През 2012г. ще се насочим основно към това и изграждане на няколко спортни площадки, за да създадем необходимата спортна инфраструктура, т.е. нашите деца да имат къде да учат, но и да имат къде да спортуват. Просто през 2012 г.ще я заложим за децата. Годината на децата ще я кръстим, не знам, но.

Константин Златаров:Казахте спорт. Нещо много важно, което мен лично много ме притеснява, но и феновете на футбола. До къде ще стигнат нещата с ПФК „Черноморец”?

Иван Алексиев: Там ситуацията е много тежка. Като казвам, че е тежка, наистина е така. Сами виждате, че част от футболистите ратрогнаха договорите. Община Поморие е съдружник с ПФК „Поморие” АД с 51% дялово участие. Тепърва ми предстоят разговори с г-н Митко Събев. Ние сме готови да помогнем, но в рамките на разумното. Няма да правим глупости. Не знам от къде се тиражираха тези неща, че кмета ще прави очщински отбор и т.н.

Константин Златаров:Каква е истината?

Иван Алексиев: Истината е, че ни предстоят разговори с другия ни съдружник, който има 49%  и тогава да уточним параметрите и ангажиментите на всяка една от страните.
Тъй като всичко опира до пари, а ние пари нямаме, ако не можем да постигнем споразумение, заявявам най-отговорно, че община Поморие няма да абдикира от футбола в частта му детско-юношески футбол и школа. Ако трябва, аз това имах предвид, но някои журналисти не са ме разбрали правилно, Община Поморие ще вземе към себе си детско-юношеската школа. Ще стане общинска, ще назначим един директор и издръжката ще мине към общината. Там играят 120 деца. Ние не можем да ги зачертнем и да кажем, че съжаляваме, нямаме пари, излизайте на улицата. Напротив, общината ще финансира издръжката, тъй като ние имаме 51% от спортната база. Имаме съоръжението, имаме терена и основното ще държа детско-юношеската школа да не се закрива. Ако другия съдружник може да поеме издръжката на мъжкия отбор, ние ще поемем издръжката на школата.
Другото, което ще отстояваме и за това го казвам пред Вас, защото много хора ще го прочетат. Другото, което ще отстояваме е да изкараме от активите на дружеството терена в Каблешково с прилежащата му площ. Да си стане общински, защото не се стопанисва от дружеството, имало е някакви инвистиционни намерения, за жаллост кризата дойде. Напълно разбирам другата страна, не може да се наливат пари, когато не се вадят. Поради тази причина аз ще искам да го извадят от активите, да кандидатсваме по проект и да реализираме един спортен комплекс.

Константин Златаров: Предлагам да приключваме. В навечерието на Рождество Христово да кажете какво е Вашето пожелание към гражданите и не само за тези, които са тук но има много поморийци, които са далеч от нас?

Иван Алексиев: Има много поморийци, които живеят извън Поморие. Онзи ден се чух с проф. Янев. След него имам среща и със Съботинов, шефа на БАН, започваме съвместни проекти с БАН. Ще седнем да ги коментираме. Има мнага наши съграждани извън пределите на странат, но искам да кажа, че всички те със своя опит и познания са добре дошли! Казвам го условно Добре дошли при нас в общината, може по email, може и по друг начин. Приемам всеки един добър съвет и всяко едно предложение, дори и добронамерена критика.
Между другото и за всички поморийци, които живеят в София! След Нова година ще намеря начин да се свържа с хората и да направим една среща на поморийци в София. И да възстановим поморийските вечеринки.

Константин Златаров: Те нали са възстановени?

Иван Алексиев: Да, но се пръснахме, а след това аз се върнах. Тази традиция пак ще я подновим и ще направим първо едно голямо събиране. Нашият прекрасен самодеен театър, който споменахте ще изнесе представление, но това тепърва предстои и аз наистина да не издавам всичко.

Константин Златаров: Пожеланията ви към хората, които живеят тук в Поморие и общината.

Иван Алексиев: Първо, да са живи и здрави! На всички жители на Община Поморие им пожелавам много здраве, на тях, на техните близки, на семействата им и естествено една мирна, плодотворна, благодатна година!
Весела Коледа и щастлива Нова година на всички поморийци!

 

 

Етикети: