35 милиона потъват по изборите

Разпечатай

На редовното си заседание правителството трябва да приеме план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите на 23 октомври за президент и вицепрезидент на България и за общински съветници и кметове. Според пресслужбата на кабинета общата сума за провеждането на вота възлиза на около 35 млн. лева.
Най-голямото перо в план-сметката е за възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии и специалисти – 18,5 млн. лв. За възнаграждения и материално-техническо осигуряване на дейността на Централната избирателна комисия е предвиден 1 млн. лева.
Обработката на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите ще струва на бюджета 2 млн. лева, логистичното осигуряване на изборния процес от централната, областните и общинските администрации – 6 896 000 лева, а разяснителната кампания на ЦИК за правата и задълженията на гражданите и за начина на гласуване – 200 000 лева.
За разходите по провеждането и отразяването на изборите на БНТ, БНР и БТА са отделени съответно 500 000 лева, 200 000 лева и 160 000 лева,съобщава  actualno.com

Етикети: