EVN България:Голяма част от авариите, възникнали на 07.02.2012 г. са възстановени

Разпечатай

Вследствие на нововъзникнали днес сутринта аварии в областите Бургас и Ямбол, бройката на населените места с нарушено захранване към 12:00 ч. на 08.02.2012 г . в Югозиточна България е 98.

 

Сериозните повреди в електрозахранването, настъпили вчера в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен и Смолян са в основната си част отстранени и схемата е нормализирана, като дейностите за пълното отстраняване на авариите в трудносдотъпните населени места се финализират. Към 12:00 ч. на 08.02.2012 г. обстановката в тези седем области е следната:

 

В област Смолян броят на селата, които са без електричество, е сведен до шест от първоначално 39 предишния ден. Подобрява се и ситуацията в област Хасково,  където на 07.02.2012 г. работата на екипите на дружеството протече в условията на кризисна ситуация. В момента в област Хасково остават общо 21 малки селища без електрозахранване, предимно в  района на Свиленград като самият град няма сериозни проблеми със захранването. Продължава работата и за пълното нормализиране на електроснабдяването в тежко засегнатите от наводнения населени места – гр. Харманли, с. Бисер и част от гр. Свиленград, където възстановителните действия протичат съгласувано с Областния кризисен щаб. В област Сливен повредите засягат към момента местността Карандила.  В област Пловдив захранването за селата Бойково, Дедово и Езерово, които вчера към 18:00 ч. бяха без захранване, е възтановено. В област Пазарджик, Кърджали и Стара Загора ситуацията също е нормална като евентуални нови локални аварии се отстраняват своевременно.

 

Вследствие на продължаващите и днес, 08.02.2012 г., тежки зимни условия нови аварии с електроснабдяването възникнаха за населени места основно в области Ямбол и Бургас, като в големите населени места електрозахранването е нормално. Обилният снеговалеж в посочените райони, съпроводен от бурен вятър доведоха до силно обледяване на електропроводите, а на много места и до тяхното скъсване. Сътрудниците на дружеството извършват и физически обход по дължината на електропроводите, където това е възможно.  В област Ямбол от днес сутринта без електричество са 24 селища вследствие на паднали стълбове и електропроводи. Работата е изключително затруднена от силния вятър на много места. От днес е усложнена и обстановката в област Бургас където също от днес сутринта 41 селища, предимно в труднодостъпни райони, цялостно или частично са с нарушено електроснабдяване поради скъсани или обледени електропроводи.

 

Над 100 сътрудника на EVN България продължават работа на място за възстановяване на електроподаването за всички населени места при тежки условия и минусови температури. Дружеството е мобилизирало необходимия реурс от хора, техника, материали и специализирана механизация, включително и от външни фирми. Координацията на възстановителните действия се извършва от Кризисен щаб на дружеството, който е в контакт с органите на МВР за организация на транспорт на тежки материали, като се поддържа връзка и с местната и централна власт и с Електроенергийния системен оператор.

 

Етикети: