News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
December 2023
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Трифон Грудев: Депутатите трябва да имат само един мандат, четири години стигат 
30.06.2009 22:27:18
Снимката в цял размер... Click to enlarge?

„Трябва да се въведе мандатност в парламента и депутатите да имат право само на един мандат от 4 години. Защото да си депутат не е пожизнена професия, както стана у нас, а призвание. В парламента трябва да влизат нови хора с нови идеи и с енергия да ги осъществят. 4 години са достатъчни. Не е нужно един политик да е вечен депутат, за да работи за хората”. Това каза мажоритарният кандидат и водач на бургаската листа на НДСВ Трифон Грудев на среща с жителите на Поморие. Според Трифон Грудев, време е „да се пусне кранчето в парламента, за да изтече утайката” и да влязат нови хора с ново мислене и възможности. Има депутати, които от 20 години са в парламента. Просто ходят там като на работно място, на което седят и взимат пари, допълни Грудев.

„Старите депутати да си отиват и да си живеят с пенсиите”,  „омръзна ни да ги гледаме да гласуват с чужди карти или да спят”, „

половината бургаски депутати ги нямаше в парламента, дори когато се гласува Законът за Черноморското крайбрежие-това е безочливо отношение, към хората, които са ги избрали”-бяха част от репликите на жителите от Поморие на организираното от НДСВ в града „Жълто кафе” за обсъждане на предложения и идеи.  НДСВ направи най-правилния избор за Бургас и региона, като избра еколог за водач на бургаската листа, защото Бургас има най-голяма нужда от екологично лоби в парламента, коментираха поморийци. Те поискаха от Трифон Грудев като утвърден юрист и еколог с международен авторитет да лобира за промени в Закона за допитване до народа, за да могат и местните референдуми да имат тежест  по въпроси от национално и международно значение, когато те касаят съответните територии, както петролопровода Бургас-Александруполис. Грудев пое този ангажимен, като поздрави поморийци за успешния референдум. „Референдумът в Поморие за петролопровода ще остане в историята като първия успешен референдум у нас. Благодаря ви, че ме накарахте да се гордея пред цяла Европа с този референдум”- каза Трифон Грудев, който е съпредседател на Зелена партия-Българските зелени и международно известен адвокат по човешките права.

„Бургас е региона с най-много екологични проблеми в страната, затова избрах да се кандидатирам от бургаската листа. Аз съм от София, но точно тук се чувствам на мястото си като специалист и политик. Считам, че с НДСВ ще работим успешно и заедно можем да направим много за екологията на региона”-каза Грудев. Той уточни, че екологията не е само почистване на плажа или събиране на отпадъци. Това е цялата сфера от правила, касаещи устойчивото развитие на региона, условията за нормален живот и здравето на хората. „Туризмът например се нуждае спешно от изграждане на единен устройствен план на цялото българско Черноморие и аз ще отстоявам това в парламента, за да бъдат спасени и природата и туризма, който е най-важният отрасъл за Бургаски регион. Считам, че всички бургаски депутати трябва да работим в екип в парламента, без значение кой от коя партия е избран, за да направим нещо за Бургас”- заяви Трифон Грудев.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.