POMORIE.COM/MILENA
Кой ще си направи сепуко заради Бургас-Александруполис?
От: 11.10.2009 11:42:40;  Прочетена: 1338 пъти

Има загрижени авантюрата "Бургас-Александруполис" да излезе максимално евтина на петролните олигарси, обяви председателят на Сдружение "Чисто море", арх. Камен Шипков. Сдружението е крайно обезпокоено от мъглявите изказвания на новото правителство за съдбата на петролопровода Бургас-Александруполис.

Frognews.bg напомня, че вчера Стефан Гунчев, председател на Съвета на директорите на проектната компания за петролопровода от българска страна, обяви, че било напълно реалистично петролопроводът „Бургас-Александруполис” да бъде въведен в експлоатация през 2013 година и дори по-рано. Според него хората били подведени, че разтоварването на буй е много по-опасно от разтоварването на пристанище.
За момента България не разполага с причини, поради които да не продължи реализирането на "Бургас-Александруполис", каза и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, според когото на този етап проектът изглежда най-целесъобразен по ред причини.
Явно, че и за настоящия министър ясната воля на народа - 97% "против" петролопровода, изявена в трите референдума в Бургас, Созопол и Поморие не значи нищо!

...
Вашето име:

Вашия e-mail:

Име на получателя:

E-mail на получателя: