Валидността на зелените сертификати е 9 месеца

Валидността на зелените сертификати ще бъде в рамките на 270 дни от 1 февруари, каквито са препоръките на ЕК. На този етап удостоверението за антитела не отпада, заяви пред Нова тв здравният министър Асена Сербезова.

Така валидността на документа за хората със завършен ваксинационен курс ще важи 9 месеца.

В момента се обсъжда за преболедувалите, както и за хората с антитела, които са „българска иновация“, здравните експерти то обсъждат. В момента, в който има някакво решение, ще го обявим, ще го обясним, няма да поставим хората пред свършен факт, каза още Асена Сербезова по повод коментари за промяна в срока на зелените сертификати за прекаралите Covid-19 и тези за антитела.

„Нека оставим здравните експерти“ да дадат оценка по въпроса, подчерта тя.

Мерките, които ще се вземат  в районите с по-голяма заболеваемост, предстоят да се вземат след 5 дни. Това са областите София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора, Бургас. Тези мерки ще бъдат взето на областно ниво. Максимално сме отразили желанието на Образователното министерство да бъде запазено присъственото обучение на децата от 1 до 4 клас“, подчерта още министър Сербезова, цитира БНР

 

1 коментар

  1. Госпожата е фармацевт, и като такъв не би следвало да заема такава длъжност.
    Относно “сертификатите”… Още през 2008 г., e предоставено проучване пред CIDRAP, което доказва категорично, имунитетът срещу антитела може да продължи цял живот! Всеки може да провери, това което казвам, и изобличи лъжите на бигфарма!
    Къде е Комисията за конфликт на интереси?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *