ГЕРБ дари 60 000 лв. за лечението на директор

След като през миналата година ГЕРБ дари 98 000 лв. за лечението на бургаската ученичка Аделина Коджабашева – Ади, тази седмица от партията беше преведена сумата от 60 000 лв. за животоспасяваща операция на директора на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас Роза Желева.

Средствата са от държавната субсидия на ГЕРБ и вече са на разположение на Роза Желева, която е и общински съветник в морския град, съобщиха от ГЕРБ Бургас.

Сумата беше отпусната от ръководството на партията, след мотивирано искане от страна на групата народни представители от ГЕРБ-Бургас.

Операцията е животоспасяваща, тъй като и двата бъбрека на 47-годишната Роза Желева не функционират от три години. Бъбречната недостатъчност е хронична, а процедурите по хемодиализа на Желева вече са по три пъти седмично.

Семейството на Роза Желева е в контакт с водеща многопрофилна болница в Истанбул, Р Турция. Тази есен там ще имат възможност да извършат трансплантация на орган. За целта Роза Желева трябва да бъде хоспитализирана за изследвания и подготовка за операцията възможно най-скоро.

За съжаление семейството не разполага с цялата необходима сума за интервенцията и лечението.

Учениците на Роза Желева организираха благотворителен концерт за събиране на средства, в който се включиха десетки нейни възпитаници. Цялата гимназия се ангажира с тази кауза, тъй като Желева е една от най-уважаваните преподавателки в града. Помощ беше отпусната и с решение на Общинския съвет на Бургас, като искането беше подкрепено от всички политически сили. Въпреки това сумата за трансплантацията не беше събрана в пълния си размер.